De PAGO’s gaan door!

Na eerdere berichtgeving dat de PAGO’s on hold gezet waren, kunnen wij u melden dat de PAGO’s ondanks de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus, doorgaan.

De uitvoerder van de PAGO’s, de Arbo Unie, heeft alle maatregelen getroffen voor een veilig onderzoek. Zo zijn alle locaties ‘Coronaproof’ ingericht, voorafgaand aan het PAGO wordt aan uw werknemer verzocht een triage formulier in te vullen, het dragen van een mondmasker is verplicht en de werknemer dient alleen naar de afspraak te komen. Uiteraard worden deelnemers voorafgaand aan het PAGO geïnformeerd over deze aanvullende maatregelen middels een tekst in de afspraakbevestiging en de reminder voor de afspraak, die zij ontvangen van Arbo Unie.

Wat is een PAGO?
PAGO staat voor Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek. Het PAGO richt zich op het onderzoeken van de werk gebonden gezondheidsrisico’s van werknemers. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst, medisch onderzoek en advies van de arts. Bekijk de video om een indruk te krijgen van het PAGO.

Is een PAGO verplicht?
Als werkgever bent u vanuit de Arbowet verplicht een PAGO aan te bieden. Een werknemer is niet verplicht om deze te ondergaan, maar ons advies is om uw werknemers te motiveren om een afspraak te maken voor hun PAGO. De werknemer krijgt hiermee inzicht in zijn/haar gezondheid en eventuele gezondheidsrisico’s (die zij lopen in het werk). Dit zorgt uiteindelijk voor fittere werknemers, een grotere inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim. En juist in deze tijd is de gezondheid van uw werknemers belangrijker dan ooit!

Gratis
Werknemers waarvan de werkgever lid is van Gebouwschil Nederland (GNL) sectie daken, de Vakfederatie Rietdekkers (VFR) of de Nederlandse Vereniging voor Leidekkers (NVVL) hebben recht op een gratis PAGO. Dit hebben bovenstaande werkgeversverenigingen, samen met de Landelijke Belangenvereniging (LBV) afgesproken in de CAO voor Hellende Daken.

Hoe worden uw werknemers uitgenodigd voor een PAGO?
Arbo Unie stuurt per post en e-mail een uitnodiging naar werknemers die aan de beurt zijn. U kunt terugzien wie van uw werknemers aan de beurt zijn in de portal. Heeft u vragen? Neem contact met ons op via 085 – 48 99 050 of info@cao-hd.nl